Iris Pruysen

Blog

Goed nieuws: het gaat goed met mij!

Dankzij mijn hele team (trainingsmaatjes, coach Guido, prothesemaker Frank Jol, fysio's Petra en Beate en sportart Peter Vergouwen), Ad, mijn familie en vrienden thuis ben ik weer back on track!

Stompklachten

2016 is geslaagd als ik een onbezorgd jaar heb gehad... Na regelmatig blessures te hebben gehad is dit mijn plan voor dit jaar.

Terugblik 2015

Nu het vuurwerk en de champagne van vannacht dichterbij komen heb ik veel nagedacht over afgelopen jaar. Hieronder een overzicht van mijn jaar.

WK in Doha (5)

Juichen voor mijn roomie Margriet van den Broek

WK in Doha (4)

De mensen in Doha zijn aardig en behulpzaam

WK in Doha (3)

5,00 meter precies. YES! BAM!

WK in Doha (2)

Wanneer jullie dit lezen is mijn wedstrijddag. Hoe sta ik ervoor? Door een aantal blessures is het me al twee jaar niet gelukt om over de vijf meter te springen. Mijn beste sprong dit jaar is 4,91 meter.

WK in Doha (1)

Tijdens de Wereldkampioenschappen die van 23 t/m 31 oktober 2015 in Doha (Qatar) zijn gehouden heb ik een aantal keer voor het AD en journalist Jan Volwek geschreven. Hieronder deel 1.

Seizoen 2014

Op het EK in Swansea, Wales heb ik een bronzen medaille gewonnen bij het verspringen! 

Wereldkampioen verspringen!

Op 23 juli ben ik tijdens het IPC Wereldkampioenschap atletiek in Lyon wereldkampioen verspringen geworden.

Nederlands record, nu op naar Lyon

De afgelopen weken zijn goed verlopen. Komende tijd staat in het teken van de voorbereiding voor het WK, eind juli in Lyon.

Er even uitgeweest, nu volop trainen in Tenerife

Een aantal maanden geleden zijn we weer begonnen met trainen. Ik ben gestopt met werken om me volledig te kunnen richten op de sport. Dat bevalt goed, ik train nog meer en door de extra rust hou ik alles beter vol.

Het was geweldig!

Op zaterdagavond 1 september begon het voor mij, de Paralympics, met de 100m series. Nu ben ik alweer een week terug van de Paralympische Spelen. Het was geweldig!

Vanavond is het zover!

Vanavond begint voor mij echt de Paralympische Spelen met de 100m sprint. Ik heb er zin in!

Het is bijna zover

Over een week zijn we in Barcelona hard aan het trainen. Het begin van een avontuur dat zal duren tot 9 september! 

Ik mag naar Londen!

Afgelopen dinsdag is bekend gemaakt dat ik bij het elftal atleten zit dat naar de Paralympische Spelen in Londen gaat.

Limiet Paralympics gesprongen!

Vrijdag 13 juli heeft Iris op de International Meeting in Leverkusen de limiet gehaald voor de Paralympische Spelen in Londen. In haar derde sprong haalde 4,78 meter, de limiet voor Londen is 4,60.

Kwalificeren voor Londen

Momenteel staan mijn wedstrijden in het teken van kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Londen. De IPC Athletics European Championships in Stadskanaal was vorige week een belangrijke wedstrijd in deze reeks.